Hele sidste uge skulle vi tømme ud i skolens køler, så vi kunne næsten selv vælge, hvad vi ville lave. Onsdag skulle vi så sælge det meste for elever og lærerer på skolen.
Mig og Joanna valgte at gå i en gruppe sammen, og vi ville lave macarons! Jeg må sige.. Der må være en eller anden videnskab bag dem omkring, hvordan man får dem til at få det helt perfekte udseende. Har stadig ikke formået at finde den, men mon ikke det kommer?
Basisopskrift:
190 g mandler
450 g flormelis
150 g æggehvider
- Æggehvider og flormelis piskes hvide til en marengs lignende masse. Mandlerne smuttes og blendes så fine, som de overhovedet kan blive.
- Derefter blandes mandlerne med marengsmassen. Det er vigtigt, at ingredienserne blandes grundigt, så massen ikke bliver for luftig.
- Massen kommes i en sprøjtepose med en glat tyl. Sprøjtes derefter ud på en bageplade i en størrelse af en 5kr.
- Bank pladen ned mod bordet, så eventuelle luftbobler kommer væk.
- Lad dem lufttørre i 45min-1 time, til overfladen er tør.
- Bag dem i en ovn på 180 grader i ca. 12 min. De må ikke begynde at tage farve.
Vi puttede grøn frugtfarve i nogle, appelsin pasta og jordbær pasta i andre. Hvis man ikke har smags pastaer, kan man putte kakao, frugtsaft eller andet i.
Vi lavede forskellig smag til det, der er inde i mellem de to 'skaller'. I nogle tog vi 150 g bær og 100 g hvid chokolade.
- Hvid chokolade hakkes fint. Bærene moses i en gryde og koges til det er godt blødt.
- Mosen pureres gennem en sigte og frøene smides ud. Mosen varmes herefter op til 75 grader, og tages derefter af varmen.
- Den hvide chokolade vendes i mosen og røres til en ensartet konsistens.
- Afkøles i 1 time.
(Vores var meget flydende, så vi puttede noget husplast i. Konsistensen blev dog forfærdelig géle agtig).
I nogle andre lavede vi en chokolade ganache (som jeg ikke har opskriften på, men som man sikkert altid kan google sig frem til). Man kan virkelig variere meget med smag og farve ved macarons, og det er det fede ved dem!
Torsdag lavede vi forberedelse til brunch fredag - da nogle af de gamle elever var færdige der, og ligesom for at 'fejre' dem. Fredag var der så mange rundstykker tilbage, og det endte med, at mig og Joanna nassede en hel masse. Vi havde både onsdag og torsdag gået ned i den tatoverings butik, jeg foretrækker at komme i (Iron & Ink i Vejle), med 'rester', som de ligeså godt kunne få i stedet for at skulle smides ud. Det fejlede jo ingenting. Vi gav dem trøfler, popcakes, napoleonshatte.
Det er så vildt at se alle de tussede drenge blive så glade for kage og brød! Hvad det dog ikke kan gøre ved folk. Det var også derfor, vi tænkte på dem, når vi fik lov til at tage af 'resterne'. Vi fik kram og blev løftet op af dem og alt muligt.
Til aften lavede jeg lige en hurtig lækker grunchy æbletærte/kage, og der findes godt nok mange versioner af, hvordan man kan lave dem. Den her er rigtig nem og lækker, så den skal da bestemt laves igen.
4 personer - ingredienser:
50 g mandler
70 g rørsukker
75 g blødt smør
1 æg
3 spsk. hvedemel
mandler og rørsukker til pynt
- evt. lidt vaniljesukker
3 æbler skåret i skiver (ca. 500 g)
2 spsk. honning
15 g smør
- Blend mandler fine. Rør mandler, sukker, smør og æg til en glat dej. Vend melet i tilsidst.
- Varm honning og smør op på en pande og put æbleskiverne i. Lad æblerne riste i et par minutter. Fordel derefter æblerne i en ovnfast skål.
- Fordel mandeldejen som låg og drys med mandler og rørsukker (jeg tog også lidt havregryn ovenpå).
- Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 min, til låget er gyldent.
- Serveres evt. med cremefraiche.
Hele dagen i dag har jeg ledt efter en udstikker formet som en kagemand. Jeg har nemlig SKUMLE planer med den til min halloween fødselsdag - der er præcis en uge til! Jeg kan hverken bruge en rund, en stjerneformet eller en hjerteformet til den plan, jeg har. Jeg fandt en mini mand i Imerco, og et udstikkersæt i Bilka, hvor der var nogle forskellige udstikkere imellem (også en mand-lignende ting). Synes det er vildt mærkeligt, hvorfor kop & kande og inspiration ikke har sådan nogle udstikkere? Måske der vil komme til jul, men egentlig tvivler jeg. Så må man til at skulle bestille en fra nettet, og det er jo også bøvlet..
Men hvert fald!! Det bliver godt, det bliver godt. Jeg skal nok vise, hvad jeg skal bruge den til, når jeg HAR holdt min fest ;)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar