mandag den 20. august 2012

Havregryns muffins med nødder og tranebær

Det er ikke en hemmelighed, at jeg har en passion for cupcakes. Det ved alle næsten, som kender mig! Men da man ikke altid kan spise det søde stads, må man komme på noget lidt 'mindre usundt'. Jeg har laves disse muffins et par gange, og jeg synes de smager vældig godt! I den oprindelige opskrift skal der dog ikke nødder og tranebær i, men jeg ville pifte den lidt op!

Opskriften har jeg fundet i min 'Gyldendahls bagebog', som jeg har bagt mange ting fra. Det var en, jeg købte på bogudsalg til 50kr, hvor den oprindeligt havde kostet 200 eller 250kr. Det var et kup!

Selvom der står i opskriften, at der bliver 15 stk på en gange opskriften, bliver der altså kun 17 stk, når man vel og mærke GANGER DEN MED 2! (men her skriver jeg opskriften for en gang)




Ingredienser:75 g smør
1 spsk sukker
75 g havregryn
1 æg
1 dl mælk
100 g hvedemel (eller sigtet speltmel)
2 tsk bagepulver
(Jeg tilføjede mandler og hasselnødder skåret meget fint, samt tranebær. Man kunne også have tilføjet rosiner i stedet for tranebær)

Rød smør og sukker smidig og ensartet. Rør havreryn i. Pisk æg og mælk sammen, og gem evt lidt til pensling. Tilsæt mel og bagepulver, og rør dejen sammen.
Dejen fyldes i smurte muffinsforme (eller i papirsforme i en muffinform). Pensles evt.

Bages på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 15 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar