Så prøver vi sku!
Ja, jeg har aldrig haft en blog før, så jeg ved ærligt talt ikke helt, hvordan sådan noget fungerer. Det er ikke engang sikkert, at det vil fungere. Men hvorfor ikke bare prøve sig frem. Man er vel nødt til at udforske tingene nogle gange?
Fik idéen til en blog, da jeg tidligere i dag var henne ved en god ven, Benjamin. Som mange gange før, havde vi aftalt at vi skulle bage noget. Da vi senere sad foran computeren og tullede lidt rundt, viste han utallige blogs med opskrifter og fine billeder, som han kiggede meget på.
Hvorfor kunne jeg ikke også starte en blog op? Så kunne jeg dele opskrifter og vise, hvad jeg har bagt. Kager som brød.. Alt. Så kan jeg da også fortælle om, hvordan det går med det, jeg er igang med lige nu her i bloggen. I mandags begyndte jeg nemlig på grundforløbet til bager. Er lidt spændt på, hvor det ender. Da jeg fik en passion for cupcakes nogle år tilbage, begyndte jeg flittigt med at bage herhjemme. Efterhånden kom tanken om, om jeg ikke skulle tage at forsøge mig som bager. Jeg undersøgte sagerne og fandt frem til, at hvis jeg ville være bager, skulle jeg til Vejle. Hvis jeg ville være konditor, skulle jeg helt til Ringsted (bor pt i Horsens). Jeg besluttede mig for at skulle begynde i Vejle, og vil så se, hvor det efterfølgende følger mig hen.
Før sommerferien blev jeg student efter en 3-årig HF på VUC. Det var godt nok nogle hårde år, eftersom jeg begyndte på VUC lige efter 10. klasse, og før det 10 år i folkeskolen. Selvfølgelig lærte jeg en masse på VUC, men alt det skolearbejde var bare ikke mig. Har altid vidst, at jeg ville noget kreativt, og at sidde stille i så mange år i skolen.. Nej.. Puha. Plus folkeskolen ikke lige var de fedeste år for mit vedkomne, da den var fyldt med de forkerte mennesker.
Selvom jeg kun lige har gået på den nye skole i 1 uge, kan jeg næsten mærke, at det bliver godt. Det bliver dog endnu mere godt, hvis jeg ved, at jeg er sikker på at få en lærerplads. Hvorend jeg så finder sådan en henne. Det hele er bare så nyt og mystisk, og der er en masse ting, man ikke ved eller har styr på!
Kan føle mig som et lille barn, der kigger op mod den store vide verden, der er fyldt med alverdens skræmmende ting, som er meget større end en selv.
Nå.. Har vist skrevet nok om mig selv for nu.
Dette er så, hvad vi fik bagt idag. En lettere 'mislykket' pæretærte, som alligevel smagte godt!
http://www.odense-marcipan.dk/inspiration/opskrifter/4-laekre-desserter-/54-paeretaerte-med-bagt-marcipan-creme.html
Benjamin havde overset, at der kun skulle 0,5dl piskefløde i. I stedet for havde han da lige puttet 0,5l i. Han havde endda lavet tærten før, og kunne åbenbart ikke lige huske denne store forskel på målene!
Note to self: Put den rette mængde ingrediens i.
Massen flød ud over kanterne af formen, og den blev mere flydende, end den rigtig skulle have været. Men god var den. Har tænkt mig at forsøge at bage den med den rette mængde piskefløde i en anden gang. Føler lidt lige nu, at jeg hænger Benjamin ud, men altså.. Fejlen kan da ske for en hver, og den smagte jo stadig godt. Så stor skade skete der jo heller ikke.
Nu vil jeg smage på den is, mig og min søster lavede igår. Vi kunne nemlig ikke smage på den igår, da den stadig var alt for flydende!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar