søndag den 9. september 2012

Chokolade cupcakes med luksus smørcreme

Hvis folk kender mig ret, så ved de, at jeg er freaket med cupcakes. Det har jeg sikkert også nævnt længere nede.

Normalt laver jeg smørcremen af det billigste smør, jeg kan finde, flormelis og vaniljesukker eller andet. Jeg ved, det er en skændsel at bruge saltet smør, men har altid syntes, at det usaltede var for dyrt. Samtidig synes jeg, at det saltede smør ikke påvirker smagen så voldsomt.
     Eller ligeindtil jeg lavede den her luksus smørcreme med usaltet smør! En opskrift, jeg fik fra skolen, som jeg bare var nødt til at prøve uanset om, at smøren kostede over 20kr for en pakke.

Jeg tilføjede også 100g smeltet chokolade plus omkring 1-2 spsk. kakao, og jeg skal da lige love for, at den smørcreme/frosting blev lækker. Mere lækker end nogen af dem, jeg nogen sinde har lavet!
    Den usaltede smør smagte af INGENTING, men den fik frostingen til at få en vildt lækker konsistens. Fremover vil jeg helt klart bruge den her opskrift. Aldrig mere saltet smør. Føj.


Chokolade cupcakes til 12-15 stk:
Ingredienser:
120 g blødt smør
150 g sukker
1 tsk. vanilje sukker
2 æg
150 g mel
½ tsk. bagepulver
1 knivspids salt
100 g mørk chokolade
1 dl creme fraiche eller kærnemælk

Forvarm ovenen til 170 grader. Put papirforme i metal muffinformen.
- Rør smørret cremet med sukker og vaniljesukker, rør derefter æggene i et af gangen. Bland mel med bagepulver og salt, og bland det i smør-ægge-blandingen.
- Smelt chokolande i vandbad (jeg gjorde det dog i mikroovnen) og bland det i dejen under konstant omrøring. Rør til sidst creme fraichen eller kærnemælken i. Fordel dejen i formene og bag dem i ca. 25 minutter på midterste rille.

-> Mine cupcakes fik dog en vildt underlig konsistens, som om de ikke var bag nok, men alligevel var bagt nok. Jeg tænker, at det måske er den smeltede chokolade, som kan gøre det. Det var ikke fordi, det smagte klamt. Tværtimod.
    Du kan dog også bare bage nogle efter en anden opskrift, hvor der skal kakao pulver i, i stedet for chokolade. Jeg synes bare de får en god smag med chokoladen i. Smag og behag.


Luksus smørcreme til ca. 12 stk:
Ingredienser:
150 g sukker
35 g vand
2 æggeblommer
300 g tempereret usaltet smør (jeg brugte dog bare 250 g, da det var det, der var i pakken)
1 tsk vanilje sukker

- Vand og sukker koges til en sukkerlage (koges indtil sukkeret er smeltet, men heller ikke for længe. Ellers ender det som karamel).
- Æggeblommer piskes og tilsættes den varme sukkerlage. Massen piskes kold og luftig.
- Det temperedede smør røres cremet og æggemassen tilsættes. Det hele piskes på højeste niveau, til det var en lækker konsistens.

Jeg tilføjede 100 g smeltet mørk chokolade og 1-2 spsk kakao.



Jeg lavede da også lige noget pynt med fondant! Vingerne er egentligt fra en ustikker formet som en fugl - hvor jeg så bare skar hovede og hale af, hvor jeg derefter placerede hjertet oven på, lidt vand under og trykkede lidt på det. Frostingen kunne sagtens have været kommet pænere på, men jeg havde problemer med min pose, som hele tiden gik hul på. Typisk typisk, men godt smagte den!
 
 
Ja. Kan da så også fortælle, at vi i næste uge skal tage hygiejne kursus. Tirsdag skal vi lære temperering af chokolade og ugen efter, skal vi i praktik. Oven i det, er jeg udmattet. Min far har været forkølet og noget af det, syntes at have kommet over på mig. I går var jeg nede og træne, og jeg orkede kun at være der 30 min. I dag vil jeg helst bare sove og lave ingenting, og lade op til imorgen! Der går det løs igen, og jeg ser frem til, at weekenden snart er slut igen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar